BIZ Rotterdam Centrum

prachtig krachtig

De vraag

Ontwikkel een campagnebeeld voor Internationale Vrouwendag in #RotterdamCentrum.

Het concept

Rotterdam heeft een inclusiviteits-ambitie. Daarbij hoort het onder de aandacht brengen en versterken van de gelijkheid van vrouwen. Hoewel de populariteit van Internationale Vrouwendag wereldwijd groeit, valt er in Nederland nog genoeg te winnen. Daarom adopteert Rotterdam Centrum deze actiedag op grootse wijze. Om successen te vieren en bewustwording te creëren.

Om alle lagen van de bevolking te bereiken kozen we ervoor om niet de confrontatie, maar juist de saamhorigheid centraal te stellen. Binnen het thema ‘prachtig krachtig’ waarderen, benadrukken én vieren we de schoonheid van het innerlijk. Zo maken we van een actiedag ook een beetje een feestje. En omdat één dag natuurlijk niet genoeg is, deden we dit een week lang: in aanloop naar, tijdens en na 8 maart 2022.

De uitwerking

Finally ontwikkelde een campagne met zowel thematische als activerende componenten. Tot de middelen behoorden onder andere social assets, banners, posters, vlaggen en het welbekende WOW-scherm tegenover Rotterdam Centraal. Daarnaast werden diverse activiteiten georganiseerd: van lezingen en pop-up shops tot winkelevenementen en een wandeling.

Zo bracht de Internationale Vrouwendag Route je langs tien mooie plekken, waaronder het Stadhuis, Depot Boijmans van Beuningen en de Koopgoot. Op deze route waren diverse QR-bordjes te vinden. Door te scannen kregen wandelaars inspirerende verhalen en rake boodschappen van diverse Rotterdamse vrouwen voorgeschoteld.